Obiadowa fit propozycja na 艢wi臋ta Wielkanocne 馃檪
Spos贸b przygotowania:
Zupa krem:
-bulion warzywny 1000ml
-seler korzeniowy 150g
-por 100g
-chrzan 80g
-sok z cytryny 12g
-pieprz czarny 2g
-czosnek 5g
-s贸l 2g
-jajo gotowane 150g
Warzywa obra膰, pokroi膰 w kostk臋. Doda膰 do wywaru. Gotowa膰 30 min na 艣rednim ogniu, a nast臋pnie dok艂adnie zmiksowa膰 blenderem. Doda膰 chrzan i doprawi膰 sol膮, pieprzem oraz sokiem z cytryny. Krem podawa膰 na gor膮co z pulpecikami mi臋snymi oraz jajkiem.
Klopsiki:
-czosnek 10g
-s贸l 2g
-indyk mielony 500g
-pieprz czarny mielony 2g
-majeranek 3g
Mi臋so doprawi膰 sol膮, pieprzem, czosnkiem oraz majerankiem. Doda膰 1/2 szklanki zimnej wody i dok艂adnie wyrobi膰. Z masy mi臋snej uformowa膰 w r臋kach ma艂e, r贸wne kulki, wielko艣ci orzecha w艂oskiego. Kulki gotowa膰 w wywarze oko艂o 5min, wyj膮c 艂y偶k膮 cedzakow膮 i odstawi膰.