12.09.2023

Kategoria: Przepisy

Pasta, która nie tylko smakuje ale i niesamowicie cieszy oko 😀

Z pewnością zainteresuje Twoje dziecko, pasty to świetny sposób sprytnego „przemycenia” warzyw do diety mniejszego i większego niejadka ;).

Składniki potrzebne do przygotowania pasty:
-puszka cieciorki

-1 mały burak (ugotowany – z wygodnictwa często korzystam z gotowych gotowanych buraków z Lidla)
-1 ząbek czosnku
-1 łyżka soku z cytryny

-sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Opłukaną cieciorkę, pokrojonego (ugotowanego) buraka, ząbek czosnku miksujemy w blenderze razem z sokiem z cytryny i przyprawami na gładką masę.

Podajemy z pieczywem w towarzystwie ulubionych warzyw 🙂 – u mnie bułka z pastą oraz awokado, posypana czarnym sezamem.

Smacznego !

Malwina Leszczyńska-Berdys - ZnanyLekarz.pl