Bardzo delikatny oraz dietetyczny pasztet z kurczaka oraz warzyw.
Prosty do przygotowania, stanowi idealny sposób wykorzystania mięsa oraz włoszczyzny z zupy.
Świetnie smakuje w połączeniu z chlebem i kiszonym ogórkiem.
Czego potrzebujesz:
-mięso z udek z kurczaka 400g
-marchew 200g
-pietruszka korzeń 200g
-seler korzeń 50g
-natka pietruszki (pół pęczka)
-jajka 2 sztuki
-50ml wywaru
-czosnek 1 duży ząbek
-starta bułka grahamka 5łyzek
-sól i pieprz
Sposób przygotowania:
Mięso ugotuj razem z warzywami. Ostudzone mięso oddziel od kości i wraz z warzywami zmiel w maszynce. Dodaj jajka, przyprawy, natkę oraz przeciśnięty czosnek. Całość dokładnie wymieszaj. Przełóż do foremki keksówki (wyłożonej papierem do pieczenia lub nasmarowanej masłem).
Piecz 50-60min w 200stopniach.
Smacznego !
Dietetyczny pasztet
Delikatny pasztet
Pasztet drobiowy