Po przeprowadzeniu dokładnego wywiadu żywieniowego, zdrowotnego oraz ustaleniu szczegółów organizacyjnych jadłospisu i preferencji pacjenta, czas na przygotowanie indywidualnego planu żywieniowego.
– Jadłospis przygotowuję na 4 tygodnie. Dobrane przeze mnie przepisy, uwzględniają nie tylko zalecenia odpowiednie dla poszczególnej jednostki chorobowej czy celu, do którego dążymy ale i preferencje żywieniowe pacjenta oraz jego styl życia.
Dzięki temu jadłospis ma szanse być na prawdę przyjemny w stosowaniu.
-Posiłki są proste w przygotowaniu i skomponowane z produktów o łatwej dostępności
-Przy każdym posiłku opisany jest sposób przygotowania, ilość produktów potrzebnych oraz ich miary domowe
-Do plany żywieniowego dołączona jest lista zakupów
-Dodatkowo aby łatwiej było utrzymać motywację do działania, w planie zawarta jest także lista zadań kontrolnych
Całość wydana jest w pięknej twardej oprawie i zapakowana w teczkę – tak aby łatwiej i przyjemniej korzystało się z jadłospisu na co dzień w kuchni 🙂
Jest również możliwość dodatkowego wysłania planu w formie pdf.